Szerelő olajat tölt egy személyautóba

Tavaszi szerviz az MG-nél

A tavaszi szervizt gyorsan és egyszerűen letudhatod

 • 2023.05.08
 • Szerviz

Ha tavasz, akkor itt az ideje a tavaszi szerviznek! Ennek során az autót átvizsgálják, megnézik, nem hagyta-e rajta a tél a nyomait és felkészítik a nyári időszakra.

A Petrányi Autó Centrummal a tavaszi szervizt gyorsan és egyszerűen letudhatod, még akár az otthonodból sem kell kimozdulnod. Ebben a blogposztban bemutatjuk szerviz szolgáltatásainkat, és elmondjuk, hogy mi mindent végeznek el a tavaszi átvizsgálás során!

A tavaszi szerviz

A tavaszi szerviz alkalmával a szerelők felmérik az autó állapotát, átnézik az alkatrészeket, a lengéscsillapítókat, a kormányt. A futómű állapotának ellenőrzése még azelőtt megtörténik, hogy az autóra felhelyeznék a nyári gumikat. Igen, mivel ebben a tavasz időszakban végzik el a nyári gumicserét is. Erre azért van szükség, mivel a téli gumik a forró betonon sokkal gyorsabban kopnak, ami azt jelenti, hogy télen kisebb tapadást biztosítanak.

A tavaszi átvizsgálás során ellenőrzik a karosszériát és az ablakokat. Ahhoz, hogy erre sor kerülhessen, az autót alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől, lehetőség szerint még az alvázat is célszerű lemosni.

Végül, de nem utolsó sorban a klímákat kell ellenőrizni. Tesztelni kell, hogy hibamentesen működnek-e, ki kell tisztítani és ha szükséges, akkor fel kell tölteni. Ennek hiányában a klíma nem fog működni, ha pedig a tisztítást spóroljuk meg, akkor növeljük a légúti megbetegedések kialakulásának kockázatát.

Időszakos szerviz

A Petrányi Autó Centrumnál lehetőség van arra, hogy fix áras szervizeket foglaljanak az érdeklődők. Ennek lényege, hogy a fix áras szervizintervallumok a kötelező éves átvizsgálást, az olajcserét, az olajszűrő cseréjét, a légszűrő és a pollenszűrő cseréjét tartalmazzák, így sokkal kiszámíthatóbbak a költségek. Az MG tulajdonosok részére fix, kiszámítható árakat, eredeti alkatrészeket és maximális szakértelmet kínálunk.

Állapotfelmérés a Petrányi Autó Centrumnál

Szervizünkben olyan profi szakemberek dolgoznak, akik tisztában vannak az MG sajátosságaival, így pontosan fel tudják mérni a kocsi állapotát. A szerelők minden olyan részegységet ellenőrizni tudnak, ami biztonsági szempontból lényeges lehet. A járműről tehát az állapotfelmérés során egy átfogó képet kaphatunk, ami magába foglalja a szerelő meglátásait, illetve a műszeres mérések eredményeit.

Nézzük, milyen területekre terjed ki az általános állapotfelmérés!

 • Külső vizsgálat: megvizsgálják a karosszériát és a motort. Alapos kutatást végeznek, keresve a víz- és olajfolyásokat, valamint vizsgálva a hézagokat, repedéseket.
 • Fékrendszer diagnosztika: számítógépes diagnosztikával mérik fel a fékek, a fékpofák, a fékbetétek, a fékrendszer állapotát. Az ellenőrzést tengelyenként végzik el.
 • Festékréteg vizsgálat: több ponton mérik a szerelők a festékréteg vastagságát, ebből következtetni lehet arra, hogy hányszor sérült, tört az autó.
 • Lengéscsillapítók ellenőrzése: a lengéscsillapítókat ellenőrzik szemrevételezéssel, illetve számítógépes diagnosztikával is annak érdekében, hogy a lehető legpontosabb eredmény szülessen.
 • Hibakódok ellenőrzése: ellenőrzik a belső hibatároló egységet, így felmérhető a részegységek állapota.
 • Motordiagnosztika: a motor állapotát számítógépes vizsgálattal mérik fel.

Az MG Bizalom

Alapvetően az emberek tartanak az ismeretlentől, különösen akkor, ha valamilyen nagyobb értékű dolgot szeretnének megvásárolni. Érdemes azonban nyitottnak lenni és az aggályokon információszerzéssel felülkerekedni.

A Petrányi Autó Centrumnál igyekszünk minden fontos információt a rendelkezésre bocsátani, illetve több fronton is igazolni, hogy mi valóban hiszünk és bízunk az MG-ben. Ennek szellemében 150 ezer kilométer futásteljesítményig vagy 7 évig teljes körű garanciát vállalunk. Ez vonatkozik az általános műszaki hibákra, az átrozsdásodásra és az akkumulátor teljesítményére is. Ez a piacon az egyik leghosszabb garanciának számít.

Szerviz ajánlatok

A MG szervizben jobbnál jobb ajánlatokkal és szolgáltatásokkal várjuk az autótulajdonosokat. Nézzük, miért éri meg a Petrányi Autó Centrumot választani?

 • Gumiabroncs tárolás a műhelyben: 4 db kerék tárolása esetén 11 990 Ft, új autó vásárlásakor pedig az első szezon ajándék.
 • Szervizidőpont akár 24 órán belül foglalható.
 • Kényelmes online bejelentkezés néhány kattintással.
 • Háztól házig szolgáltatásnak köszönhetően a kollégák elmennek az autóért és szerviz után visszaviszik.
 • Országúti segélyszolgálat egy éven keresztül, ami további 7 évre meghosszabbítható. Olyan szolgáltatásokat foglal magába, mint a vontatás, a helyszíni javítás, a szállítás.
 • Utastér fertőtlenítés kérhető fertőtlenítő spray-vel, illetve ózongenerátoros megoldással.