MG4 áll egy folyópart mellett

MG4: egy kiváló ár-érték arányú elektromos autó

450 km hatótáv, gyorstöltés 35 perc alatt és MG Pilot vezetéstámogatás

  • 2023.04.05
  • Bemutató

Vannak olyan autók, amelyek pontosan olyanok, mint amilyennek lenniük kell. Ilyen az MG4 Electric is, ami egy kompromisszumok nélküli elektromos autó. 450 km hatótáv, gyorstöltés 35 perc alatt és MG Pilot vezetéstámogató technológia – mindezt tudja a kiváló ár-érték arányú MG4!

MG4: Egy dinamikus hatchback

A MG4 egy ferde hátú, amit feltűnő, energikus dizájnnal láttak el, miközben a legmodernebb vezetéstámogató technológia segít abban, hogy minden a legnagyobb rendben menjen az utakon.

MG4 áll egy modern épület előtt

Az autó formaterve sportos, a vonalvezetés dinamikus, a LED-fényszórók markánsan tűnnek ki a karosszériából. A menetfényt adó lámpatest 28 LED-ből áll, ugyanígy LED izzók alkotják a távolsági, illetve a tompított fényszórót is. Az összhatást fokozza a kettős szárnyspoiler, a magasan elhelyezett féklámpák, a LED hátsólámpák és az alul domborodó légterelő. A hátsó LED lámpák Cygnus kereszt formájú lámpák, amik igen feltűnők és karakteresek. Ez egészül ki egy 172 LED-ből álló egységgel. Az autó megjelenését sokkal légiesebbé teszi a tető vonalának hátranyúló íve.

Bármilyen élethelyzet jól áll neki

Az MG4 Electric a modern technológiai megoldásoknak köszönhetően tökéletesen alkalmazkodik minden élethelyzethez. Lehet szó munkáról, városi felfedezésről vagy egy nyaralásról, az MG4 állja a sarat. A sofőr egyébként ötféle vezetési mód közül választhat: normál, sport, eco, téli és egyéni üzemmód.

Az MG4 minden szempontból ideális. Ez nem csak az ár-érték arányra igaz, hanem a súlyelosztásra is, ami 50:50 arányú. Hátsókerékmeghajtású, jól tapad az aszfaltra, dinamikusan veszi a kanyarokat, még akár az egészen szűk kanyarokat is, összességében remek vezetési élményt nyújt. A KERS (kinetikus energia-visszanyerő) három fokozatú rendszernek köszönhetően a sofőr könnyedén energiát táplálhat vissza, mindössze annyit kell tenni, hogy felemeli a lábát a gázpedálról.

A vezetési élményt jelentősen befolyásolja a kormányzás, melynek pontosságát az ötlengőkaros hátsó futómű, az első felfüggesztés és az alkatrészek zseniális harmóniája biztosítja. A kocsi 17 colos Continental PCC gumiabroncsokat kapott, ezek az alacsony ellenállásnak köszönhetően jobb futásteljesítményt tesznek lehetővé.

A technika és a teljesítmény azonban nem minden, lényeges az is, hogy az autó biztonságosan képes legyen megállni. Az MG4 Continental fékrendszerrel, illetve 4 tárcsafékkel gondoskodik arról, hogy megálljt lehessen parancsolni az autónak: mindössze 19 m alatt fékez állóhelyzetbe 66 km/óráról. Ha már a biztonságnál tartunk, akkor szót kell ejteni arról is, hogy nagy szilárdságú karosszériaszerkezet alkotja az autó vázát, az akkumulátor védelméről is gondoskodtak és természetesen az utasokéról is, őket 6 darab légzsák védi. A biztonságra törekvés nemcsak elméleti síkon működik, az Euro NCAP teszten az MG4 maximális pontszámot ért el.

Dinamizmus a belső térben is

Az autó belső kialakítása igen tágas, 5 fő kényelmesen elfér az utastérben. Az ülések 40:60 arányban oszthatók, ráadásul 28 tároló gondoskodik arról, hogy minden megtalálja a helyét.

A belső tér meghatározó elemei a 7 colos LCD kijelzővel ellátott digitális műszeregység, illetve a 10,25 colos lebegő érintőképernyő, amelyet a tükröződéscsökkentésnek köszönhetően akár erős napfényben is tudunk használni. Ehhez a központi képernyőhöz az Apple CarPlay, illetve az Android Auto segítségével könnyedén csatlakoztatni lehet az okostelefont, így egyszerűbben és biztonságosabban lehet használni a telefont menet közben. Az autó műszerfala egyébként egyszerű és letisztult, nincs rajta semmi felesleges, túlzott díszítés. Praktikus és jól használható.

Kéz megérinti az MG4 középső kijelzőjét

Egy 21. századi autóból nem hiányozhat az intelligens telekommunikációs rendszer sem, az MG iSMART. Ebbe több mint 50 funkciót integráltak, melyek az indítástól egészen a megérkezésig gondoskodnak arról, hogy a vezetési élmény személyre szabott, az út pedig zökkenőmentes legyen. A friss levegőt légtisztító berendezés biztosítja, a Luxury felszereltséghez pedig hőszivattyús fűtési rendszer is elérhető.

Hosszútávon elektromosan

Az elektromos MG4-vel akár 450 km-t meg lehet tenni, a jó hír pedig, hogy a fejlett akkumulátor-kezelő rendszernek köszönhetően akár hidegebb időben is hozza ezt a teljesítményt. Gyorstöltéssel 35 perc alatt 10%-ról 80%-ra lehet feltölteni a maximum, 150 kW-os töltési teljesítménnyel.

Nyiss az elektromosság felé a Petrányi Autóval! Az MG4 Electric előtt nincs akadály, egy igazi társ, ami bárhova elkísér. Egy teljesértékű, friss, izgalmas modell, amihez elérhető áron juthatnak hozzá a vásárlók. Feltűnő megjelenése és dinamikus kialakítása megragadja az emberek tekintetét, a beltér letisztult és kellemes, az ülések kényelmesek. Vezetni igazi élmény, remek a rugózása, kiválóak a fékek, az ára pedig jóval elmarad a hasonló kategóriájú járművekétől. Összességében minden adottsága megvan ahhoz, hogy egy elektromos népautó váljon belőle!

Fotók