Egy férfi és egy nő beszélgetnek az MG ZS EV töltése közben

MG ZS EV: modern elektromos SUV

Az MG ZS EV egy családbarát, 100%-ban elektromos SUV

  • 2024.01.26
  • Bemutató

Az elektromos autók piaca évről évre színesebb és színesebb. Az MG egy remek ár-érték arányú autómárka, nem csoda, hogy egyre több szaladgál belőlük a hazai utakon. Az MG ZS EV egy családbarát, 100%-ban elektromos SUV, amire minden helyzetben számíthatunk. Miért érdemes az MG ZS EV mellett dönteni? Erről szól ez a blogposztunk!

Az MG ZS EV a vállalat egyik legnépszerűbb elektromos modellje hazánkban. Egy intelligens, kényelmes és családbarát SUV, amelyben ötvöződik a modern dizájn, nagy hatótáv és a gyakorlati használhatóság. A leglenyűgözőbb tulajdonság azonban az, hogy jelentős kompromisszumok nélkül kínálja mindezt. Az MG ZS EV tökéletes választás mind a városi közlekedéshez, mind a hétvégi utazásokhoz. Tehát tegyünk egy virtuális utazást ezzel az elektromos SUV-val, és nézzük meg részletesen a modell előnyeit.

Az MG ZS EV egy igazi családi SUV

Mindegy, hogy munkába indulunk vagy hétvégi kirándulásra, biztosak lehetünk benne, hogy jó társat választottunk az utazáshoz. Teljesítménye 130 kW, maximális nyomatéka pedig 280 Nm. Gyorsulása: nulláról mindössze 3,6 másodperc alatt éri el az 50 km/órás sebességet.

MG ZS jet ski vontatása közben

320 km-es és 440 km-es hatótávú változatban is elérhető, így mindenki az igényei szerint választhatja ki a számára legmegfelelőbbet. Tölthető otthon, 3 fázisú, 11 kW-os váltakozó áramú töltéssel és 92 kW-os gyorstöltéssel is. Utóbbival 40 perc alatt elérhető az optimális, 80%-os töltöttségi szint.

A kocsit kiváló hatékonyságú elektromotorral látták el. Ez több tényezőnek köszönhető. Az egyik, hogy a súlyt, illetve a rezgést úgy csökkentették, hogy alacsony nyomású öntési technológiát alkalmaztak a motor elkészítésekor. Fontos az is, hogy a tekercselési technológiával 10-15%-kal növelték a nyomatékot és a teljesítményt, míg a hatásfokot 1%-kal emelték. Az akkumulátor ideális hőmérsékletéről egyébként előmelegítő és folyadékhűtő rendszer gondoskodik.

A csomagtér mérete 448 liter, az ülések pedig 60:40 arányban dönthetők. Ha mégsem férnénk el a csomagtartóban, akkor vontathatunk is: vontatókapacitása 500 kg.

Kiemelt szerep jut a biztonságnak

Az MG az utasbiztonságra és az akkumulátorbiztonságra is gondolt. Ha az akkumulátort bármilyen irányból ütés éri, akkor a rendszer lekapcsolja a magasfeszültséget. A szilárd szerkezet, az energiaelnyelő karosszériaelemek és a 6 légzsák a passzív biztonságról gondoskodnak. Ezen felül számos radar és kamera figyeli, hogy minden rendben menjen az utakon.

Különféle vezetéstámogató rendszerek segítik a közlekedést, ilyen például az adaptív sebességtartó automatika, az aktív vészfékező rendszer, a sebességtámogató rendszer, a forgalmi dugó asszisztens, a sávtartó rendszer, a holttérfigyelő rendszer, a vészhelyzeti sávtartó rendszer és a hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet.

Kellemes dizájn, fejlett technológiák

Az MG ZS EV-t intelligens dizájn jellemzi. Érdemes kiemelni a rács nélküli elülső részt, ami különösen jól illeszkedik a villanyautós stílushoz. A karakterhez sokat tesz hozzá az első „Silverstone” LED fényszóró, ami 21 egységből áll. Van benne hazakísérő fény funkció, szürkületérzékelő és intelligens távolsági fényszóró asszisztens is. Hátul kaptak helyet a „Phantom” LED lámpák, amik összesen 8 darab fényforrásból állnak össze, így alkotnak egy igencsak mutatós fényívet.

Egy férfi és egy nő beszélgetnek az MG ZS első utasterében

Az autó belső tere kényelmes és világos. A műszerfal alapstílustát a carbon minta adja meg, a központi eleme pedig egyértelműen az érintőkijelző. A 10,1”-os kijelző jellemzője, hogy 170 fokos látószögű és csökkentett fényvisszaverődésű, így szinte bárhonnan jól látszik. Az érintőkijelző mellett van a műszerfalon egy 7”-os digitális műszeregység is, ahol a legfontosabb információkat láthatjuk. A kocsi egyébként kifejezetten tágas, a kategóriájában az egyik legnagyobb belmagasságú modell.

Az MG ZS EV szerethető velejárója a nyitható panoráma napfénytető, aminek köszönhetően utazás közben sem kell lemondanunk a napfényről és a friss levegőről. Utóbbiról egyébként egy PM 2,5-ös szűrővel rendelkező automata légtisztító rendszer is gondoskodik.

Érdemes néhány szót ejteni az MG iSMART intelligens kommunikációs rendszerről is, ami segít kapcsolatot teremteni az autó, az internet és a felhasználó között. Az alkalmazás segítségével például könnyedén megtalálhatjuk a parkoló autónkat, ellenőrizhetjük, hogy az autó biztonságos-e az induláshoz, sőt még a légkondi elindulását is időzíthetjük, indíthatjuk akár távolról is.

Az MG ZS EV új színt hoz az elektromos SUV-ok piacára, és elhozza a jövő járműtechnológiáját a mai sofőrök számára.

Fotók