MG embléma az MG EHS hűtőrácsán

Sikeres évet zárt az MG itthon

A huszadik legkedveltebb autómárka lett az országban

  • 2024.02.13
  • Érdekes

Az MG márka 2022 szeptemberében jelent meg a hazai piacon. Az elmúlt közel 1,5 év alatt óriási sikereket ért el, az egész ország megismerte az MG márkajelzést. Milyen volt 2023 a magyar autópiacon és mit hozott az MG számára? Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat a Datahouse adatai alapján!

A hazai autópiac a tavalyi évben mérsékelt szűkülést mutatott. Összesen a 12 hónap leforgása alatt 107 720 személyautót helyeztek forgalomba, ami 3,4%-kal elmarad a 2022-es adatoktól, és csaknem 12%-kal a 2021-es forgalomba helyezések számától.

Márkák tekintetében a legnépszerűbb a Toyota volt 14223 darab autó forgalomba helyezésével, ezt követte a Suzuki (12167) és a dobogóra felfért még a Skoda (10916) is. A legnépszerűbb modell a tavalyi évben az S-Cross lett 5936 forgalomba helyezéssel, ettől csupán 300 darabbal maradt le a Skoda Octavia, ami egyébként egész évben listavezető volt. A harmadik helyet a Suzuki Vitara érte el, ebből 4979 darab kapott forgalmi engedélyt.

MG sikerek

A Datahouse adatai szerint 2023-ban 1528 darab MG autót helyeztek forgalomba, ezzel olyan márkákat utasított maga mögé, mint a Seat, a Citroen és a Mini. A TOP 25-ös listán a 20. helyet érte el, ami igencsak szép teljesítmény egy új márkától.

A szeptemberi adatok szerint az egyik legkedveltebb modell az MG ZS a B-SUV szegmensen belül a 8. helyre került, az MG4 pedig az elektromos C-szegmensen belül a bevezetést követően rögtön a második helyre ugrott.

Miben rejlik az MG ereje?

Az MG, azaz a Morris Garages egy olyan autómárka, mely mélyen gyökerezik a brit autóipar történelmében. 1924-ben alapították, és évtizedeken keresztül szinonimája volt az elegáns, sportos gépjárműveknek, megtestesítve a brit mérnöki művészet esszenciáját.

A fiatalos dinamikával felfrissült, a kínai SAIC Motor gondozásában újjáéledt MG ma újra a figyelem középpontjában áll, és fontos szerepet tölt be a modern autópiacon.  A vállalat arra törekszik, hogy új fejezetet nyisson az autózás világában, a jövő meghatározó szereplőjévé váljon - és úgy tűnik igen jó úton halad efelé.

Amikor egy új gépjármű beszerzése kerül szóba, sokszor nehéz megtalálni az egyensúlyt az elérhető keret és a kívánatos tulajdonságok között. Az MG modellek kínálata ebben a dilemmában nyújt megoldást: az ár-érték arány tekintetében verhetetlenek, úgy tervezték őket, hogy minőségi megoldást nyújtsanak a költségtudatos vásárlóknak.

MG ZS áll egy parkolóban

A remek ár-érték arány magába foglalja a gépkocsi tartósságát, a műszaki innovációkat, a fogyasztás hatékonyságát (legyen szó elektromos vagy benzines modellről) és nem utolsósorban a fenntartási költségeket is. Az MG autók mindezeket a szempontokat figyelembe véve úgy lettek kialakítva, hogy a kezdeti befektetés megtérüljön.

A technológiai jellemzők tekintetében az MG modellek úttörők az innováció terén. Az elektromos autók, mint például az MG4 Electric, az elektromobilitás legújabb trendjeit követik, intelligens vezetéstámogató rendszereikkel és környezetbarát hajtáslánc-megoldásaikkal. Az MG ZS és MG HS modellek fejlett információs és szórakoztató rendszerei pedig garantálják a kellemes utazást.

MG4 töltés közben

A családbarát MG EHS és az üzleti használatra is ideális, világelső elektromos kombi, az MG5 is fejlett technológiák sokaságát kínálják, melyek között megtaláljuk a legújabb biztonsági rendszereket, a gazdaságos motor megoldásokat és az ergonomikus belső tér kialakítását. Az márka modelljeibe integrálja a folyamatosan fejlődő autóipari trendeket és az innovatív megközelítéseket, ezzel biztosítva a fogyasztók számára, hogy az MG autóval nem csupán egy járművet, hanem egy korszerű technológiával teli élményt vásárolnak.

A mindenki számára elérhető, mégis fejlett technológiákat kínáló járművekkel az MG márkát képviselő autók tökéletes választást jelentenek azok számára, akik egy modern, 21. századi autót szeretnének vásárolni.

A Petrányi Autó Centrumban büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk a márka bevezetésének, hogy hozzájárulunk ahhoz, hogy egyre több MG autóval találkozzunk az utakon. Ha Ön is szeretné kipróbálni, hogy mit tud az MG, akkor várjuk az MG márkakereskedésünkben!