MG Roadster áll egy kastély előtt

MG Roadster: színre lép a Cyberster

Az elektromos roadstert 2024-től lehet majd megvásárolni

  • 2024.01.17
  • Bemutató

A MG Roadster, vagyis Cyberster egy olyan modell, amivel a Kínai autógyártó megvetheti a lábát a sportkocsik piacán. Eddig leginkább a SUV konkurenseket szorongatta az MG, most azonban méltó kihívó a sportautók kategóriájában is. Az elektromos roadstert 2024-től lehet majd megvásárolni.

Az MG egyre nagyobb hírnevet szerez itthon azzal, hogy jobbnál jobb, remek ár-érték arányú modelleket hoz be a piacra. A megbízható technika, a modern és stílusos design párosulva a komfortos és jól felszerelt utastérrel teszi az MG-t az egyik legversenyképesebb és innovatívabb járműmárkává, amit a piacon találni.

Az MG modelljei nemcsak a magas felszereltségi szintjükkel tűnnek ki, hanem a gazdaságos üzemű motorjaikkal és a csúcsminőségű anyagokkal, amelyekből az autóik készülnek. Számottevő, hogy mindezt megfizethető áron kínálják.

Az MG ár-érték aránya meggyőző érv lehet a vásárlók számára. Az MG tökéletes választás, hiszen nem kell kompromisszumot kötni a minőség, a megbízhatóság és az ár között. A család egy újabb szereplővel bővül, ez lesz az MG Roadster, a vászontetős Cyberster. Nézzük, mit kell tudni róla!

Tökéletes formavilág

Az MG Roadster egy igazi különlegesség, amire kifejezetten jó ránézni. Szép formák és vonalak, semmi sallang, semmi túlzás. Az olyan finomságok, mint a hátsó kerék feletti domborítás, a féklámpa ívelése csak még megnyerőbbé teszik az összképet. A formatervet egyébként Carl Gotham, a SAIC Design Advanced formatervezési igazgatója és az általa irányított csapat dolgozta ki. A londoni székhelyű Marylebone-ban található dizájnstúdióban születtek meg a tervek, amikhez inspirációként használták az MG egykori örökségét is.

A motorháztető hosszúkás, az orr alacsonyan van az íves felületek pedig dinamikát csempésznek a kompozícióba. A felfelé nyíló pillangóajtók talán kicsit indokolatlannak tűnhetnek, de az autó értékéből és csodás dizájnjából ez sem von le.

Mit tud majd az MG Roadster, a Cyberster?

Az MG Roadster 2024-ben érkezik majd meg a kereskedésekbe. Ami biztos, hogy 530 lóerőre (725 Nm nyomaték) lesz képes, ennek köszönhetően alig 3 másodperc, egészen pontosan 3,2 másodperc alatt tud majd felgyorsulni nulláról 100 km/órára. Az összkerék-hajtású vászontetős hatótávolsága 580 km körül várható, amit egy 77 kWh kapacitású akkumulátor tesz lehetővé.

Készül belőle egy 314 lóerős változat is, ami hátsókerék-meghajtású lesz. Ez a típus egyetlen töltéssel 520 kilométert tud majd megtenni egy 64 kWh-s akkumulátorral.

Az autó hossza valamivel több, mint 4,5 méter, szélessége 1,91 méter, magassága 1,33 méter, tengelytávolsága pedig 2,69 méter. A súlya 1,85-1,98 tonna körül mozog. Kerekei 19-20 colosak, a biztonságos megállásról pedig Bremdo fékek gondoskodnak.

Az értékesítése nyáron indul meg, így még csak találgatni lehet, hogy mennyibe fog kerülni. Jó kiindulópont lehet, hogy Kínában nagyjából 12-13 millió forintnak megfelelő összegért találnak gazdára ezek a gyönyörű modellek.

A Petrányi Autó MG márkakereskedésében segítünk megtalálni a legmegfelelőbb autót bármely célra. Olyan kiváló modelleket kínálunk, mint az MG ZS, az MG HS, az új MG HS, az MG Electric, az MG EHS, az MG5 és a MG ZS EV.