MG Marvel halad az úton

Bemutatkozik az MG Marvel R Electric

100%-ban elektromos, kényelmes, tágas, futurisztikus

  • 2023.07.28
  • Bemutató

Luxus, teljesítmény, elektromos élvezet – Ez az MG MARVEL R Electric, ami a márka elektromos járműveinek második generációja. Ebben a blogposztban megnézzük, hogy mi jellemzi ezt a négykerekűt, ami nemcsak környezetbarát, hanem kényelmes és dizájnos is.

Az MG autómárka 1924-ben kezdte meg pályafutását. Az MG az angol Morris Garages rövidítése. Ez egy brit autókereskedést jelöl, amely a Cecil Kimber által tervezett járműveket értékesítette. Az egykori MG autók kétüléses sportautók voltak, amiket 3 literes motorokkal láttak el.

Az évtizedek során a márka tulajdonosa többször változott, betöltötte ezt a szerepet a Morris Motors, a British Motor Corporation, a Rover Group, a BMW, a Nanjing Automobile Group, jelenleg pedig a SAIC Motor Corporation Limited a tulajdonos.

MG Marvel halad az úton

A mai értelemben vett MG márka azt a célt tűzte ki maga elé, hogy széles körben elérhető árú, biztonságos és magas felszereltségű autókat kínáljon a vásárlók számára. A márka választékában megtalálhatók hagyományos belső égésű motorral felszerelt autók, valamint plug-in hibrid és teljesen elektromos meghajtású modellek is. A 100%-ban elektromos autók táborát erősíti az MG MARVEL R Electric is, ami egy kifinomult, kompakt SUV. Nézzük, mit kell tudni róla!

Az MG MARVEL R Electric

Az elektromos autózás megannyi előnye közül az egyik legfontosabb, hogy a jármű nem terheli a környezetet. Ahogy a technológia fejlődik, úgy lesz egyre kifinomultabb a meghajtás, úgy lesznek hatékonyabbak és nagyobb teljesítményűek a járművek.

Az MG MARVEL R Electric a márka elektromos portfóliójának már a második generációjába tartozik. Egy különleges, teljes mértékben elektromos hajtású autó, ahol adott a teljesítmény, a luxus, a kényelem és a kissé futurisztikus, de annál inkább megnyerő design, amitől igazán különleges lesz a jármű.

Figyelemreméltó teljesítmény

Az autóba egy hárommotoros AWD rendszer került, ennek köszönhetően 288 lóerőre és 665 Nm-es teljesítményre képes. Mindössze 4,9 másodperc alatt fel tud gyorsulni nulláról 100 km/órára.

MG Marvel áll a parkolóban

A gyorsulás mellett fontos, hogy a jármű biztonságosan meg is tudjon állni. Az iBooster gondoskodik arról, hogy a gyors reakciók mellett is kiváló legyen a fékteljesítmény. Ráadásul, a pedálokat még külön be is lehet állítani, ezzel pedig személyre szabni a vezetési élményt.

A kiváló teljesítményi adatokhoz elengedhetetlen a megfelelő futómű. A sportosra tervezett rendszer alumíniumötvözetből készült, az első és a hátsó kerekek terhelése pedig 50:50 arányú.

Legmodernebb EV-technológia

A modern megoldásoknak köszönhetően a maximális hatótávolság 402. Ez az akkumulátorban lévő nagy modulos cellák miatt lehetséges, ami megnöveli a térfogati sűrűséget és a tömeg energiasűrűségét, így nagyobb lesz a hatótáv.

A villanymotorok hajtűcsévés technológiára támaszkodnak, ez a korábbi megoldásoknál sokkal hatékonyabb. Ha már hatékonyság, meg kell jegyezni, hogy a hátsó két motor külön üzemel, ezzel maximalizálható a hatékonyság. A hátsó motor egyébként egy kétsebességes váltóhoz csatlakozik.

Nemcsak az akku kapacitása lett nagyobb, hanem a töltési kapacitás is. 11 kW-os beépített töltővel rendelkezik, ami az AC töltéshez kell, de akár 90 kW-os teljesítményre is képes, aminek köszönhetően 40 perc alatt képes feltölteni az optimális 80%-os töltöttségre.

A klímaberendezés az MG MARVEL R Electric-ben hőszivattyús, ezzel akár 50%-kal is hatékonyabban lehet gondoskodni a kellemes belső hőmérsékletről.

Biztonság minden szempontból

Kezdjük az aksival! Az akkumulátorcsomag szigorú biztonsági előírásoknak felel meg. Amit ha külső behatás éri, leválik a nagyfeszültségről, ezzel elkerülhető, hogy lángra tudjon lobbanni az akkumulátor.

A karosszéria könnyű, ennek ellenére igen merev. Alapanyaga acél, alumíniumötvözet és egyéb kompozit anyagok. A biztonságról különféle okos technológiák is gondoskodnak, ilyen például a sávtartó automatika, a holttérfigyelés, az ütközés elkerülést támogató rendszer, az automatikus fényszóróállítás, a keresztirányú forgalomfigyelés, érzékelők és kamerák, amelyek a környezetet monitorozzák, 7 légzsákos rendszer stb.

Egy futurisztikus SUV

Az MG MARVEL R Electric megjelenése különleges, kissé futurisztikus, ennek ellenére a sportos dizájn nem túlzó egyszerű és kifinomult. Az összképhez jelentősen hozzájárulnak a figyelmet követlelő LED fényszórók, a beágyazott fénycsíkok. A prémium belső tér is igencsak megnyerő.

A tágas belső kialakításnak hála sok hely van, kényelmes, egyáltalán nem szűkös. Bose audiórendszer gondoskodik a tökéletes hangzásról, a panoráma napfénytető, a légtisztítórendszer és az intelligens szellőzőnyílások pedig arról, hogy mindig friss legyen a levegő a térben. A csomagtér ajtaja virtuális pedállal elektromosan nyitható, ami különösen hasznos lehet a mindennapokban.

MG Marvel első utastere

Az MG MARVEL R Electric egy sokoldalúan használható elektromos autó, amely esetében tényleg nem kell kompromisszumot kötni. A Petrányi Autó MG márkakereskedésében teljes körű felvilágosítást adunk az MG modellekről! Részletek a weboldalon!

Fotók