Kék MG HS halad az úton

MG HS: a család új kedvence

Az új MG HS egy ezerarcú SUV

  • 2023.02.06
  • Bemutató

Az MG ismertsége ugyan még nem olyan nagy az országban, szerencsére azonban egyre több ember találkozik a márkajelzéssel, a modellekkel. Az biztos, hogy nagy érdeklődésre lehet számítani, mivel kiváló ár-érték arányú autókat hoztak a hazai közönség számára. Az érdeklődést tovább fokozza mostantól az MG HS is. Az új MG HS egy ezerarcú SUV, amiben mindenki megtalálhatja azt, amit az autózásban keres, és ráadásul elérhető áron juthat hozzá a négykerekűhöz. Ismerjük meg, mit tud a HS!

Az MG HS

Ha egyetlen szóval kellene jellemezni az MG HS-t, akkor az a dinamizmus lenne. Egy kiváló konstrukció, ami bárhova elrepít, ahova csak szeretnénk, és mindehhez még a kényelemről sem kell lemondanunk. Ráadásul, a márkára jellemző kiváló ár-érték arányról ennél a modellnél sem kell lemondanunk. A belső tér tágas és kényelmes, a felhőtlen és biztonságos utazást pedig temérdek intelligens megoldás támogatja.

Háromféle felszereltségi szint választható, így biztosan mindenki megtalálhatja azt, amire vágyik. Nézzük a modellváltozatokat, amelyekben mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő fókuszokat:

  • Family – a család legjobb választása:  ez a modellvariáció egy tökéletes családi autó, amiben van egy 10,1 colos „lebegő” képernyő, Apple CarPlay és Android Auto, tolatókamera, fejlett klímaberendezés és könnyen tisztán tartható eco bőr ülések, melyek a kisgyermekes családok autóinak egyik fő kihívását, a „maszatos kezecskéket” is jól tűrik.
  • Comfort – kényelem a köbön:  a Comfort felszereltség olyan extrákat tartalmaz, mint az automatikusan sötétedő belső tükör, az esőérzékelő, a navigáció, az okostelefon csatlakozás, a sötétíthető hátsó ablakok, a fűthető ülések és az elektromosan állítható vezetőülés.
  • Luxury – fókuszban a sofőr: a Luxury változat mindent tartalmaz, ami a luxus érzéshez kell. Néhány jellemző: nyitható panorámatető, sportülések, személyre szabható világítás a belső térben, prémium műszerfal kárpitozás, elektromos mozgatású csomagtérajtó.

Ár-érték arányban verhetetlen

Az MG HS egy SUV, remek felszereltséggel. Mindent tud, amit egy családi autónak tudni kell, tágas, kényelmes, biztonságos és megbízható. Ennek ellenére nem kell több tízmillió forintban gondolkodni, az MG HS-t ugyanis már 10-12 millió forintért megvásárolható. Jelen pillanatban a Family felszereltség manuális váltóval 9,99 millió forintba kerül, a legdrágább pedig a Luxury felszereltség automata váltóval, amiért 12 millió forintot kérnek a kereskedők. Lényeges, hogy az autóhoz garancia is jár, méghozzá 7 évig vagy 150 ezer kilométerig. Ez a piacon egyedülálló árazás, mivel egy akkora autót más márkák esetében nem tudunk 10 millió forint alatt megvásárolni.

Az MG tehát egy kiváló ár-érték arányú jármű. Aki emellett voksol, több extrát kaphat, mint ha más márka hasonló kategóriájú és méretű autóját választaná.

Biztonságban az utakon

Az MG HS egy igazán biztonságos autó, ezt igazolja, hogy az Euro NCAP maximális, 5 csillagos minősítését kapta meg. Aktív és passzív biztonsági funkciók is gondoskodnak arról, hogy minden rendben menjen az utakon. A jármű szerkezete nagy szilárdságú, melegen hengerelt acél. De nemcsak a szerkezet stabil, az innovatív technológiák is a kiszámíthatóságot igyekeznek garantálni.

A MG egyik okos megoldása az MG Pilot, ami részleges autonóm vezetési funkciókat biztosít. Az adaptív sebességtartó automatika, az aktív vészfékező rendszer, a holttérfigyelő rendszer, az intelligens távolsági fényszóró asszisztens, a sávtartó rendszer, a hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet, a sebességtámogató rendszer és a forgalmi dugó asszisztens mind olyan okos technológia, ami a kényelmet és a biztonságot szolgálja. A biztonsági elektronika az autóban észrevétlen teszi a dolgát, valóban támogatja, hogy az utazás biztonságosabb, a vezetés pedig kényelmesebb legyen. A személyre szabhatóság szellemében egyes funkciókat állítani lehet, a követési távolság esetén például három opció közül lehet választani, melyek megfelelnek a városban, az országúton és az autópályán szükséges értékeknek.

Teljesítmény és kényelem

Az autó kétféle hajtáslánccal is elérhető, az egyik egy 6 fokozatú manuális váltó, a másik pedig egy 7 fokozatú duplakuplungos automata váltó. 0-ról 100 km/órára 9,9 másodperc alatt képes felgyorsulni, amit a 162 lóerős benzinmotor tesz lehetővé. Az MG HS kielégítő vontatási teljesítménnyel rendelkezik, 1750 kg-ot is el tud vontatni.

Lendület és dizájn

Az MG HS egy jó ár-érték arányú, vérbeli SUV, ami nemcsak a technológiában, hanem a dizájnban is megmutatkozik. A megjelenése arányos, dinamikus és sportos, mint egy mai SUV, a vezetési élmény pedig ennek megfelelően lendületes. A bőrrel bevont kormánykerék három küllős, az üléskárpit eco bőrből készült és piros varrás díszíti, tapintása puha és selymes, az integrált sportülések pedig csak ráerősítenek arra, hogy a motorokat beindítva kellemes élményben lesz részünk.

Az utastér tágas, a hátsó ülések állíthatók, tartozik hozzájuk pohártartó és tárolórekesz is, ami a hátsó kartámaszban kapott helyet. A csomagtér ajtaját akár elektromosan lehet nyitni és zárni, ami különösen hasznos például egy nagy, családi bevásárlás során. A csomagtér mérete 448 liter, ami elegendő lehet akár egy nyaralás alkalmával is.

A belső stílust nagyban meghatározzák a kéttónusú gyémánt-formájú LED lámpák, illetve a személyre szabható 64 színű „Aurora” hangulatvilágítás. 12,3 colos, remek dizájnnal ellátott digitális műszerfal, 10,1 colos érintőképernyő és Apple CarPlay, illetve Android Auto gondoskodik arról, hogy teljes legyen a multimédia élmény.

A nyitható panorámatető 1,2 négyzetméteres, ezen keresztül élvezhetjük a napsugarakat, illetve a friss levegőt. Ha már a friss levegőnél tartunk, érdemes szót ejteni a PM 2,5 méretű részecskéket is kiszűrő légtisztító rendszerről, ami a pollent és a vírusokat is felfogja. A zavartalan utazásról pedig az utasteret körbe ölelő zaj- és rezgéscsillapító szigetelés gondoskodik.

Az MG új sikermodellje, a HS Budapesten a Petrányi Autó Centrumban is elérhető. Nézz be hozzánk, próbáld ki és rendeld meg az MG HS modelljét!