MG modell egy digitális kijelzőn

Hajtásláncok az MG modelljeiben

Segítünk a legjobb megoldás kiválasztásában

  • 2023.06.12
  • Érdekes

Az MG autók még nem annyira elterjedtek, kevés ilyen márkával találkozhatunk az utakon, csak idő kérdése azonban, hogy az emberek megismerjék ezt az autógyártót és rájöjjenek arra, hogy ezek a modellek valójában kiváló ár-érték arányuk miatt bizonyulhatnak a legjobb választásnak. Az autó működése szempontjából a hajtáslánc kulcsfontosságú, éppen ezért ebben a blogposztban azt mutatjuk be, hogy milyen MG hajtásláncok kerültek az egyes modellekbe.

Milyen hajtásláncok léteznek?

Az autóvásárlók ma már többféle hajtáslánc közül választhatnak. Az új trendek előretörése ellenére ma még a legtöbb autó belsőégésű rendszerrel működik, vagyis dízeles vagy benzines hajtással. Ugyan erős a törekvés az autógyártók részéről arra, hogy visszaszorítsák ezeket a járműveket, annyi biztos, hogy még évtizedekig szaladgálnak majd dízeles és benzines autók az utakon.

Az új irányvonal az elektromos autózás. A meghajtások tekintetében ezt egy skálán kell elképzelni, melynek a belépő szintje az MHEV, vagyis mild hibrid hajtás. Ennek lényege, hogy a benzinmotor elektromos rásegítést kap azáltal, hogy a mozgási energia átalakul, és „segít” olyan helyzetekben, mint például a gyorsulás. Az FHEV, vagyis full hibrid hajtású modellek tisztán elektromosan is képesek haladni, viszont csak pár száz métert tudnak ilyen módon megtenni, tehát van mellettük egy benzinmotor. Ezzel a meghajtással jelentősen, akár 15-25%-kal csökkenthető a fogyasztás.

A plug-in hibrid autókat a tulajdonosok otthon, a közterületeken, töltőállomásokon tölthetik és 50-60 km-t tudnak megtenni elektromosan. Az üzemanyag-felhasználás csökkentésére kiválóan alkalmasak, viszont csak akkor lehet velük takarékoskodni, ha a tulajdonos odafigyel a rendszeres töltésre. A teljesen elektromos járművek BEV hajtásúak. Ezekbe a modellekbe 40-100 kilowattórás akkumulátorok kerülnek, így akár 500 km-t is meg lehet tenni velük tisztán elektromosan.

MG hajtásláncok és modellek

  • MG ZS: Az MG ZS egy jó ár-érték arányú, kényelmes és stílusos SUV, ami kiválóan alkalmas egy család számára. Remekül szuperál a városi forgalomban, dinamikus, praktikus és biztonságos. Benzines változatban kapható, méghozzá két benzinmotor közül is választhat a vásárló: az egyik egy 1.5 VTi-Tech motor, a másik pedig egy 1.OT-GDI motor.
  • MG HS: Egy dinamikus és testhezálló modell az MG HS, ami a NCAP törésteszten kiváló, 5 csillagos értékelést kapott. Az intelligens funkciók és a tágas utastér gondoskodnak arról, hogy valóban élmény legyen az utazás. Az autót benzines változatban lehet megvásárolni és 1.5 T GDI motor van benne.
  • MG EHS: A HS hibrid változata az EHS. Ez plug-in hibrid technológiára épül, az elektromos hatótáv pedig teljes töltöttség esetén 52 km. Sportos megjelenésű, alig 7 mp alatt gyorsul fel nulláról 100 km/órára. Kétféle felszereltséggel választható: Comfort és Luxury.
  • MG4: Az MG4 Electric egy kompromisszumok nélküli elektromos autó, egy hatchback, ami a lendületes formatervnek köszönhetően kivívja a figyelmet magának az utcán. Hátsókerékhajtású, dinamikus és jó vezetési élményt nyújt. 450 km-t lehet vele megtenni egyetlen töltéssel, a gyorstöltésnek köszönhetően pedig 35 perc alatt fel lehet tölteni.
  • MG ZS EV: Az MG ZS elektromos változata az MG ZS EV, amivel 440 km-t lehet megtenni feltöltés után. 100%-ban elektromos, kiváló választás a városban, de akár a kirándulások során is remek társ lehet.  
  • MG5: Egy világelső elektromos kombi 1367 literes csomagtérrel és 400 km hatótávval. A nagy kapacitású modulcellás megoldásnak köszönhetően az akkumulátor teljesítménye megnövekedett, a súlya viszont kevesebb lett. Így teljesíthető a 400 km-es hatótáv.