Piros MG EHS halad a városban

MG EHS: megbízható útitárs a magyar piacon

Az MG EHS kényelmes, okos és biztonságos

  • 2022.11.16
  • Bemutató

Az MG EHS kényelmes, okos és biztonságos. Vagyis pont olyan, amit egy modern, 21. századi autótól elvárnánk. Miként garantálja az EHS a gondtalan utazást? Mire számíthat az, aki ilyen kocsit vásárol? Ennek jártunk utána ebben a blogposztban!

MG, új márka a hazai piacokon

Az autóvásárlás jellemzően a család költségvetésére érezhető terhet ró. Az átlagember nem minden nap vesz új autót, és nem is éppen olcsó mulatság, így nem csoda, hogy kétszer is megnézi mindenki, hogy mit is vásárol. A megfelelő kocsi kiválasztásakor a legtöbben az ismert márkákat részesítik előnyben, hiszen ezekkel vannak már tapasztalataik.

A fenntartások az ismeretlennel szemben érthetők, valójában azonban, ha valaki nem tud kellő nyitottsággal fordulni az új felé, akkor remek ajánlatokról maradhat le. Érdemes tehát nyitott szemmel járni, a kevésbé ismert márkáktól pedig nem megrettenni kell, hanem megismerni azokat.

Az MG márkát az 50-es években hozták létre, akkor a roadsterek gyártásában játszott fontos szerepet. A ma már kínai vállalat, a SAIC, európai központtal is rendelkezik, ahol több tízezer autó talál gazdára, hazánkban pedig a brand regionális központját alakították ki. A gyártócég olyannyira biztos a megalkotott autókban, hogy 7 év vagy 150 ezer km garanciát vállal, ami a konkurenciához képest kimagasló, a leghosszabbak közé tartozik.

Az MG EHS teljesítményére nem lehet panasz

Az autóban erős hajtáslánc kapott helyet, így az elektromotor teljesítmény tekintetében 122 lóerőt, a benzinmotor pedig 162 lóerőt tud. A nyomaték utóbbi esetében 230 Nm, előbbiben pedig 250 Nm. Nulláról 100 km/órára csaknem 7 mp alatt gyorsul az autó, ami határozottan szép teljesítmény a maga kategóriájában.

A teljesítmény érték, aminek veszteségét el kell kerülni. Az MG EHS Pulg-in Hybrid esetében ezért az elektronikus differenciálzár vagyis az XDS felel, ami nem hagyja, hogy a kocsi alulkormányzott legyen és azt sem, hogy a teljesítmény kárba menjen.

Az MG EHS modellben olyan okos megoldások kaptak helyet, mint például az okos hibrid vezérlés. Ez annyit jelent, hogy az útviszonyok figyelembevételével a jármű vezérlője elemzi, hogy mennyi energiára van szükség, és eldönti, hogy hogy érdemes a meglévő energiát elosztani, az akkumulátorok szintjét meghatározni. A technológia alapja tehát, hogy a hibrid vezérlőegység tanulja a sofőr vezetési stílusát és az alapján dolgozza ki az energiaszükséglet optimalizálását.

A nagy teljesítményhez megfelelő váltómű is kell. A villanymotorhoz 4 sebességes, a benzinmotorhoz pedig 6 sebességes váltó került, ezeknek köszönhetően a gyorsulás kielégítő és egyenletes. Lényeges, hogy a hibrid technológiának köszönhetően a villanymotor és a benzinmotor remekül képes kiegészíteni egymást, így a vontatási kapacitás akár 1500 kg is lehet.

Ha már az elektromos motornál tartunk, emeljük ki, hogy az MG EHS Plug-in Hybrid az elektromos rendszer tekintetében igen fejlett. Az EV-technológiára épül, van benne integrált olajhűtéses elektromotor és CATL aktív folyadékhűtéses akkumulátor is.

Az MG EHS Plug-in Hybrid tisztán elektromosan 52 km-t képes megtenni, erről a 16,6 kWh-s akkumulátor gondoskodik. Mindemellett az üzemanyag-fogyasztás 100 km-en 1,8 liter, a CO2 kibocsátás pedig 43 g/km, ami a hatékony villanymotornak és a befecskendezéses turbómotornak köszönhető.

Az MG EHS tágas és kényelmes

Nemcsak az autó műszaki felépítése ígéretes, de a belső terek is. Bőr ülések, bőr kormánykerék, minőségi anyagok mindenütt. Ez embernek nincs olyan érzése, hogy egy játékautóba ült be, mivel jól kiválasztott burkolatok veszik körül. Olyannyira így van ez, hogy a kocsi felületének 95%-át borítja hangszigetelés és rezgésszigetelés, így biztosítható a csendes és nyugodt utazás.

A belső tér tágas, a hátsó üléseknél van pohártartó, tároló, hátsó kartámasz, az utasok feje fölött pedig a panoráma napfénytető üvegén keresztül bámulhatjuk az eget. A polleneket, káros részecskéket a PM 2,5 finomszűrős légtisztító rendszer szűri ki, így az utazás nemcsak biztonságos, hanem egészséges is. Hasznos funkció, hogy a csomagtartó ajtaját elektromosan lehet mozgatni, így a csomagok bepakolásakor nem kell zsonglőrködni a csomagtérajtó felnyitása közben.

Az autó megjelenése sportos, ami sok intelligens funkcióval és kényelemmel párosul. Van benne minden, amire szükség lehet, például MG Pilot vezetéstámogató technológia. A modell kétféle felszereltséggel kapható: az egyik a Comfort, a másik pedig a Luxury. Szívesen lenne egy MG EHS tulajdonosa? Akkor nincs más hátra, mint az ajánlatkérés!